Projectes APS

 

 

APRENENTATGE SERVEI

“Diguem i ho oblido,
Ensenya’m i ho recordo,
Involucra’m i ho aprenc.”
Benjamin Franklin

“L’aprenentatge servei és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte en el qual l’alumnat es forma tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.”

Al llarg d’aquests anys hem realitzat diversos APS, principalment a la família de Serveis Socioculturals i a la comunitat.

L’aprenentatge millora quan es porta a la pràctica i transforma l’alumnat en grans professionals.

11

“NI TÒPICS NI TÍPICS”

APS de caire comunitari i en col·laboració amb l’ONG Metges del món.

Els i les alumnes es formen i esdevenen “Agents Antirumors”. L’alumnat rep una formació per part de professionals de MdM i després ells dissenyen diferents intervencions comunitàries per posar en pràctica els coneixements adquirits. 

L’alumnat aconsegueix els recursos necessaris, per poder fer front a aquells rumors que es trobin en el seu dia a dia i que suposin una discriminació cap a l’altre per a qualsevol motiu.

“SIGNEM UN CONTE”

APS de caire educatiu i en col·laboració amb L’Escola d’Educació Especial NEN DEU de Barcelona.

Els i les alumnes treballen les AIVD (activitats de vida diària), l’estimulació sensorial i la LSC (llengua de signes catalana) amb l’alumnat del centre.

“REDESCOBRINT BARCELONA”

APS de caire Intergeneracional i en col·laboració amb Fundació IPSS.

Els i les alumnes recorren els llocs més emblemàtics de la ciutat acompanyats d’un grup de persones grans amb dependència. L’alumnat organitza les activitats amb l’objectiu d’afavorir la socialització i millorar el benestar emocional de la gent gran del Centre de Dia “Vallirana”.

"APS 1, 2, 3...Juguem!  en col·laboració amb l’EBM L’Arbret"

El projecte 1,2,3…Juguem!! Convida  a l’alumnat de 1r curs CFGS d’Educació Infantil a desenvolupar competències adquirides al cicle formatiu en una Escola Bressol Municipal. Aprendre en un entorn real, ofereix la possibilitat  de dissenyar, implementar i avaluar conjuntament amb les orientacions de les mestres i educadores infantils,  propostes de joc d’experimentació.

"APS de caire educatiu i en col·laboració amb l’escola infantil Bambi Roig"

Els professionals del Centre ens van manifestar la necessitat de treballar la psicomotricitat dels infants de 0 a 3 anys.

"APS en col·laboració amb l’escola Sant Ildefons de Cornellà"

L’alumnat del CFGS Integració Social (TIS), aplicant les competències desenvolupades   al cicle i les orientacions dels equips educatius  dissenyen propostes que afavoreixin l’expressió, la comunicació i la cohesió social de l’alumnat de 5è curs de Primària de l’escola Sant Ildefons.

El projecte té com a objectiu  afavorir l’expressió, la comprensió, enfortir l’autoestima i les relacions afectives  entre l’alumnat dels dos centres. 

WhatsApp
1