Erasmus +

CEIR-ARCO és una escola de formació professional a Barcelona amb més de 40 anys d’experiència. El 2015 ens vam unir al programa internacional Erasmus + europeu per millorar la formació, l’aprenentatge i l’experiència de la vida tant dels nostres estudiants com del nostre personal.

11

Oferim als nostres estudiants:

El nostre objectiu principal a curt termini és proporcionar als nostres estudiants l’oportunitat de participar en aprenentatges o pràctiques internacionals.

El nostre programa de mobilitat Erasmus + estudiant pretén trobar pràctiques adequades de formació o d’aprenentatge adaptades a les necessitats i l’interès individual dels nostres estudiants. Els programes de mobilitat dels estudiants tenen una durada de 60 dies.

Si voleu més informació, visiteu l’Oficina Internacional o envieu-nos un correu electrònic de contacte per obtenir més informació sobre les oportunitats internacionals a CEIR-ARCO.

Esperem saber de vosaltres!

Oferim al nostre personal:

L’oportunitat de millorar les seves habilitats professionals unint-se a un programa de formació o a l’ombra del treball a tot Europa com a part de la seva formació continuada per al desenvolupament professional.

Si voleu més informació, poseu-vos en contacte amb el vostre cap de departament o envieu un correu electrònic a la seu per obtenir més informació sobre les oportunitats internacionals del CEIR-ARCO per a formadors i personal escolar.

Esperem saber de vosaltres!

Oferim als nostres socis:

Els nostres estudiants candidats a CEIR-ARCO tenen formació en els següents programes de formació professional de grau mitjà i superior:

Integració Social

Departament Serveis socioculturals i a la comunitat:

 • CFGS Educació infantil
 • CFGS Integració social
 • CGS Mediació comunicativa
Cures auxiliars d'infermeria villarroel

Departament Sanitat:

 • CFGM Cures auxiliars d’infermeria
 • CFGM Farmàcia i parafarmàcia
 • CFGS Documentació i administració sanitàries
Grau-mig carroseria

Departament Transport i manteniment de vehicles:

 • CFGM Carrosseria
 • CFGM Electromecànica de vehicles automòbils
 • CFGS Automoció
Sistemes electrotècnics i automatitzats

Departament Electricitat:

 • CFGM Intal·lacions elèctriques i automàtiques
 • CFGS Sistemes electrotècnics i automatitzats

Aprenent o aprenents internacionals de la vostra institució amb un ajut Erasmus +.

11

La vostra institució només ha de proporcionar una assegurança de responsabilitat civil i accidents per al personal durant les hores de formació a la vostra institució.

11

Acord d’aprenentatge flexible entre la vostra institució i l’aprenent o aprenents en funció de les vostres necessitats i interessos

11

Horari de formació flexible que s’ha d’acordar entre la vostra institució i l’aprenent o aprenents segons l’adequació i la disponibilitat (amb un màxim de 8 hores al dia)

Si la vostra empresa està interessada en acollir un dels nostres aprenents o si teniu més preguntes, no dubteu en contactar.

Esperem saber de vosaltres!

Informació de contacte:

Marta Bosch-Baliarda

CEIR-ARCO International Coordinator

international@ceir-arco.cat

Carrer Villarroel 5-7

08011 Barcelona

OID E10066118 (PIC 938908785)

Tel. +34 93 171 95 42 (International office)

Tel. +34 93 423 30 86 (Head office)

Fax. +34 93 423 00 41

www.ceir-arco.org

Històries dels nostres participants:

Erasmus Agost-Octubre 2017

CFGS Mediació Comunicativa

Rovaniemi, Finlàndia

Erasmus Agost-Octubre 2017

Me’n vaig anar a principis de agost i vaig estar-me dos mesos allà a dalt. Al principi de tot anava a anar a final del curs, entre maig i juliol, però em van canviar les dates. També anava a anar amb dos noies més, però al canviar-me de dates vaig acabar anant sola. 

Estava molt nerviosa ja que era la primera vegada que anava completament sola i fora del país. Vaig estar-me en un alberg, en el centre de la ciutat. Allà vaig conèixer a molta gent que estava de pas i a gent que estudiava d’Erasmus a la universitat. 

Vaig fer pràctiques en una guarderia anglesa en la qual feia de suport educatiu als alumnes. Vaig fer una immersió lingüística en angles i en finès ja que amb els alumnes més petits em comunicava amb finès (bàsic). Les companyes i companys em van fer un bon acolliment, ja que no era la única que no era per allà, a la escola hi havia molta diversitat cultural.

A part de fer les pràctiques, vaig poder fer turisme per Finlàndia en general, vaig anar a diferents pobles i també vaig poder visitar la capital. 

Ha sigut una experiència única, al anar sola, he fet una immersió completa i he pogut aprendre moltíssim. Des de idiomes a viure i viatjar. Abans hem pensava més les coses per por a fer-les i ara ja no. Es una experiència que recomano a tothom, tant si es busca un canvi de aires o simplement tenir més experiència.

CFGS Educació Infantil

Larbert, Escòcia

Erasmus Gener-Març 2018

A principis de gener me’n vaig anar a Escòcia, per estar durant dos mesos i tornar a mitjans de març. Era la primera vegada que agafava un avió sola, estava molt nerviosa i tenia molta por. Al arribar al aeroport de Escòcia, la família amb la que passaria aquests dos mesos a Falkirk m’estava esperant per anar cap a casa i poder-me instal·lar. Durant la primera setmana hem sentia molt incomoda, no entenia res del que hem deien, ja que tenen un accent molt diferent, però mica en mica et vas acostumant i et sents molt més còmoda, podent mantindre una conversació amb la família, tenint en compte que el meu nivell d’angles era molt fluix, vaig millorar molt. 

Vaig fer practiques en una guarderia situada a Larbert, un poble del costat on vivia. Vaig fer una immersió lingüística en angles, ja que la principal llengua de comunicació era l’anglès. Els companys/es de la llar d’infants em van acollir molt bé, referent al mètode de treball, vaig aprendre moltes maneres diferents de treballar amb els petits i divertir-nos amb la natura. 

Durant el temps que he passat a Escòcia he pogut fer molt de turisme, anant a diferents ciutats i pobles, visitant la capital… 

El clima d’Escòcia és molt variant, en els dos mesos que vaig estar, va nevar, ploure, va fer sol, però sobre tot vaig passar molt de fred. Ja que és un clima totalment diferent al de Barcelona. 

L’experiència Erasmus és única, m’ha agradat molt realitzar-la. Tot i tindre molta por quan vaig marxar sola, me adonat que he pogut fer una immersió total i aprendre moltíssim sobre la cultura que tenen, sobre la llengua i les seves tradicions. El fet d’haver marxat sola, ha fet en mi que hem sentí més segura, que faci les coses tal i com les vui fer i sense repensar-m’ho. 

Viure una experiència així la recomano a tothom, ja que és molt bona per aprendre i passar un temps diferent al que estàs acostumat. 

11

Jose Jiménez CFGM Electromecànica de vehicles

Reykjavik, Islàndia

Erasmus 2018

Decidí escoger Islandia como país para realizar mi Erasmus debido al gran atractivo que sentía hacia el país su naturaleza con un toque salvaje y sus costumbres creía que podía ser una experiencia única. Y resulto ser mejor aun, el día antes de ir tenia muchísimos nervios debido a que no sabía cómo sería la gente de allí y como sería mi acogida en el centro de trabajo.  Cuando llegue a Islandia era muy tarde la 1 am y aun era de día y la gente que vivía allí estaba paseando con sus hijos y sus perros a la 1 de la mañana, esa fue la primera sorpresa que me lleve. Al cabo de un par de días cuando fui a mi centro de trabajo conocí a mi compañero y mis jefes. Al principio fue bastante difícil hacerme a su forma de trabajar porque era más tranquila que la forma de trabajar aquí y sin mucho ajetreo ni estrés. Mis jefes también se preguntaron si quería visitar la isla y decidieron dejarme cada fin de semana uno de sus vehículos personales para que pudiese visitar la isla. Esta fue una de las mejores partes del Erasmus conocer su mágica isla con sus paisajes y sus animales salvajes. Fue una experiencia increíble. Los días pasaron y poco a poco fui ganando soltura en el trabajo y aprendiendo mucho gracias a mis jefes ya que Islandia es un país muy caro y la mayoría de piezas de motocicletas suelen tardar entre 2 semanas y 1 mes en llegar a si se solicita su envío. Eythor que era mi jefe me enseño muchísimo sobre Harley-Davidson que era la mayoría de motos que reparábamos. También una compañera de trabajo que rondaba mi edad me presento a sus amigos y salíamos juntos todos los fines de semanas a tomar unas copas o a visitar la isla (a veces ambas) y pasamos grandes momentos.

Al final llegó el dia de volver y la realidad es que fué duro porque estaba muy a gusto con todos los conocidos y amigos que hice en ese tiempo. 

La verdad es que fue una de las mejores experiencias que he tenido en mi vida y sin dudas lo repetiría. Por cierto, conseguí visitar la isla al completo.

WhatsApp
1