**MOD “My Own Doctor” Guanya el Premi FPEmprèn per la seva Innovació en Salut Digital**

11

Les estudiants Alba Edo i Sara Rosso del Centre CEIR-ARCO Villarroel han estat reconegudes amb un premi pel seu projecte innovador “MOD – My Own Doctor”. Aquesta iniciativa ha estat guardonada en la categoria de “Fabricació Intel·ligent i Transformació Digital” de la 14ª Edició dels Premis FPEmprèn, que organitza la Fundació BCN FP.

El projecte MOD és una resposta creativa i efectiva a la pregunta sobre com millorar l’atenció sanitària i prevenir el col·lapse del sistema de salut. Les dues alumnes van utilitzar la metodologia del Design Thinking durant el segon curs de CFGS Documentació i Administració Sanitàries durant el curs escolar 2022-23 per dissenyar aquesta solució que pot revolucionar la manera com els pacients gestionen la seva salut.

El MOD és una eina innovadora que permet als usuaris conèixer el seu estat de salut de manera precisa i còmoda. Utilitzant dispositius similars als ja coneguts, com pulsioxímetres, espiròmetres, glucòmetres, tensiòmetres i termòmetres, els pacients poden monitorar de manera autònoma la seva freqüència cardíaca, saturació d’oxigen, freqüència respiratòria, glucèmia, tensió arterial i temperatura corporal.

A més, el MOD està equipat amb una tauleta integrada que ofereix als usuaris accés a una varietat de serveis i funcionalitats relacionades amb la seva salut. Poden comunicar-se amb el seu Centre d’Atenció Primària (CAP), rebre instruccions detallades sobre com realitzar les mesures, controlar les seves visites mèdiques, posar-se en contacte amb els seus metges i accedir a la seva recepta electrònica, entre altres opcions.

Aquest projecte innovador no només millora l’atenció al pacient sinó que també contribueix al compliment d’objectius globals importants. El MOD té un impacte directe en dos dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides: ODS 3 – Salut i Benestar i ODS 12 – Consum i Producció Responsables.

A més de felicitar Alba Edo i Sara Rosso per la seva dedicació i èxit en la creació d’aquesta innovadora solució de salut, és important destacar que el projecte va ser impulsat pel Centre CEIR-ARCO com a part del programa INNOVA FP-IMPULS FP. Aquest reconeixement demostra que els estudiants i els centres educatius tenen un paper fonamental en la promoció de la innovació i el desenvolupament sostenible.

El MOD és un exemple inspirador de com la creativitat i la tecnologia poden unir-se per millorar la vida de les persones i fer avançar la salut pública. Amb aquesta iniciativa, Alba Edo i Sara Rosso han demostrat que el futur de la salut digital és brillant i prometedor.

WhatsApp
1